top of page
  • Writer's pictureMinjonit

Työpaikkailmoitusten kliseet - näin muotoilet ne paremmin

Päivitetty: 10. toukok. 2023

Meille jokaiselle ovat tuttuja tietyt työpaikkailmoituksissa ahkeraan vilisevät fraasit, joihin inflaatio on iskenyt kuin vuoden 2023 ostoskassin loppusummaan! 💸 Nämä ympäripyöreät ja ylikäytetyt ilmaisut voivat kuulostaa kivalta ilmoituksessa, mutta eivät todellisuudessa kerro hakijalle oikein mitään.


Tässä blogissa rekrytoijamme jakavat muutaman vinkin, joilla viet rekryilmoituksesi heti seuraavalle tasolle.


Millainen on hyvä työpaikkailmoitus?


Hyvä työpaikkailmoitus lähestyy rekryä hakijan näkökulmasta: Mitä ideaalikandidaatti tehtävään haluaisi tietää? Mitä hänen täytyy tietää kiinnostuakseen avoimesta tehtävästä ja pystyäkseen arvioida sen soveltuvuutta itselleen?


Hyvä työpaikkailmoitus on myös mahdollisimman konkreettinen. Mitä selkeämmin pystyt kertomaan, työtehtävistä, vastuista ja tavoitteista, työarjesta, tiimistä ja organisaatiosi vetovoimatekijöistä työpaikkana, sen helpompi potentiaalisen osaajan on luoda mielikuva tehtävästä ja kiinnostua siitä.


Konkretia kunniaan


Seuraavaa työpaikkailmoitusta laatiessasi erotu positiivisesti joukosta vaihtamalla nämä kuluneet ilmaisut konkretiaan.👇


  1. Tarjoamme näköalapaikan: Pystytkö konkreettisesti avata, mitä näköalapaikka tarkoittaa? Jos pystyt, sanoita se auki. Jos et, unohda tämä!

  2. Kilpailukykyinen palkka: Onko oikeasti ja mihin verrattuna? Jos mahdollista, avaa palkkatasoa ilmoituksessa - erotut taatusti positiivisesti joukosta!

  3. Joustava etätyömahdollisuus: Joustavuus voi kahdelle ihmiselle tarkoittaa ihan eri asioita. Onko tiimillä esimerkiksi tapana olla joka maanantai ja keskiviikko toimistolla vai sallitaanko 100 % etäily? Avaa konkreettisesti, miten etä- tai hybridityö teidän työarjessa näyttäytyy.

  4. Etsimme hyvää tyyppiä: Millainen on teistä hyvä tyyppi? Avaamalla selkeästi, millaisia ominaisuuksia toivotte tulevalta tiimiläiseltä löytyvän, autat hakijoita arvioimaan omaa sopivuuttaan tehtävään.

  5. "Monipuolinen ja vaihteleva tehtäväkenttä": Avaa konkreettisesti eri tehtävät ja vastuut, joita positiolta voi odottaa.

Olemalla mahdollisimman konkreettinen autat hakijaa arvioimaan paremmin omaa soveltuvuuttaan tehtävään sekä varmistat, että hakija motivoituu aidosti tarjolla olevasta työarjesta pelkän tittelin tai toimenkuvan sijaan.


Jos kaipaat apua rekrytointiin, ota meihin yhteyttä!


66 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page