top of page

Energia-alan rekrytoinnit: 8 vinkkiä onnistumiseen



Energia-ala on nyt enemmän kuin koskaan murroksessa. Uudet teknologiat ja ympäristötietoisuuden kasvu luovat jatkuvaa kysyntää alan huippuosaajille. Alalla vallitsee positiivinen pöhinä, joka vetää osaajia puoleensa.

Tässä blogipostauksessa jaamme energia-alan rekrytointeihin 8 vinkkiä, jotka auttavat sinua menestymään ja houkuttelemaan oikeanlaista osaamista tiimiisi.

Profiloidu oikein työnantajana


Ensimmäinen askel on selkeyttää, millaisia osaajia tarvitset ja millainen organisaatiosi on työnantajana. Onko yrityksesi uraauurtava vai perinteisempi toimija?


Ymmärtämällä, millaisia osaajia tarvitset ja miten organisaatiosi profiloituu alalla osaat myös sanoittaa parhaiten organisaatiosi vetovoimatekijät, jotka vetävät juuri etsimäsi kaltaisia osaajia puoleensa.

Rakenna tarkoituksenmukainen hakuprosessi


Osaajat ovat kyllästyneitä pitkiin, monimutkaisiin ja raskaisiin hakuprosesseihin. Hakuprosessin on oltava suunniteltu tarkoituksenmukaisesti ja siten, että kynnys hakemiseen on tehty matalaksi. Näin saat mukaan myös passiiviset työnhakijat, joilla työpaikan vaihto ei ole aktiivisesti mielessä, mutta jotka ovat avoimia vaihtamiselle sopivan mahdollisuuden tullessa kohdalle.


Pyri karsimaan tarpeettomat vaiheet kasvattamasta kynnystä osallistua rekryyn. Perinteisen hakemuskirjeen sijaan voit esimerkiksi pyytää osaajaa vastaamaan muutamaan osaamista ja motivaatiota kartoittavaan kysymykseen haun alkuvaiheessa.

Hyödynnä suorahakua tavoittaaksesi sopivat osaajat


Jos etsit spesifiä osaamista, suorahaku on yleensä välttämätöntä. Energia-alan ympärillä poreileva hype saattaa vetää paljonkin osaajia puoleensa, mutta he eivät välttämättä ole juuri oikeita osaajia avoimeen tehtävään.

Hyödyntämällä suorahakua ja kontaktoimalla haetun profiilin osaajia suoraan kasvatat todennäköisyyttä löytää tiimiisi juuri oikeat osaajat.

Maalaa realistinen kuva yrityksen tilanteesta


Energia-alalle mahtuu hyvin eri tilanteissa olevia yrityksiä. Luo hakijalle selkeä näkymä yrityksen tilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä. Konkretisoi erityisesti lähitulevaisuuden suunnitelmat, jotta osaajalla on mahdollisuus peilata yhtiön tilannetta omaan riskinottohalukkuuteensa.


Ole avoin kompensaation suhteen


Palkka on tärkeä valintakriteeri työpaikan valinnassa, ja sen on oltava kunnossa suhteessa haettuun osaamiseen. Ole avoin palkkatasosta ja -linjauksista organisaatiossasi. Kovat osaajat tekevät harkittuja siirtoja, ja reilu palkkaus on heille tärkeää.


Jos haluat erottua positiivisesti työnantajana ja edelläkävijänä, harkitse palkan julkaisemista ja työpaikkailmoituksessa.

Valmistaudu itse vakuuttamaan osaaja


Huippuosaajat tekevät harkittuja urasiirtoja, eikä uuteen kelkkaan hyppääminen tapahdu helposti. Ole konkreettinen keskusteluissa siitä, mitä hyppy uuteen yritykseen voisi osaajalle tarjota. Tuo esiin vetovoimatekijöitä, jotka voisivat houkutella etsimäsi profiilin osaajan juuri teille töihin.


Jos yrityksesi on vielä tuntemattomampi alalla, panosta siihen, että esittelet organisaatiosi kattavasti osaajalle. Mitä kokonaisvaltaisemman kuvan pystyt luomaan, sen enemmän herätät luottamusta kandidaatissa ja helpotat kynnystä työpaikan vaihtamiseen.

Muista työn merkityksen tärkeys


Paremman maailman puolesta työskenteleminen tuo monelle merkityksellisyyttä energia-alalla, mutta älä nojaa pelkästään tähän. Alan sisältä tulevalle osaajalle merkitys on luultavimmin jo olemassa nykyisessäkin työssä, joten se yksin ei riitä vetovoimatekijäksi.


Mieti, mikä muu voisi tehdä työstä merkityksellistä osaajalle. Merkityksellisyyttä voi tuoda esimerkiksi mahdollisuus syventää tai laajentaa osaamista, uusien teknologioiden parissa työskentely tai uraauurtavien ratkaisujen kehittäminen.

Panosta arviointivaiheeseen


Älä huku hypeen rekrytoinnin aikana - vetovoimainen ala voi vetää puoleensa hakijoita, jotka ovat enemmän kiinnostuneita alasta tai yrityksestä kuin itse työtehtävästä. Arviointivaihe on kriittinen. Mieti huolellisesti osaamisvaatimukset ja varmista, että arviointi on systemaattista ja vertailtavaa kaikissa vaiheissa.


Osaamisen lisäksi arvioi henkilön soveltuvuutta tehtävään, organisaation kulttuuriin ja työarkeen esimerkiksi motivaatioarvioinnin avulla.

Energia-ala on tulevaisuuden ala, ja parhaiden osaajien houkutteleminen on avain menestykseen. Huomioi nämä kahdeksan vinkkiä energia-alan rekrytoinneissa, ja varmista, että yrityksesi löytää tarvitsemansa osaajat!

41 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page