top of page
  • Writer's pictureMinjonit

Kuuma, kuumempi, HR! Näin erotut HR-asiantuntijana työnhaussa

HR-ala käy kuumana kuin Helsingin Sompasauna kesäiltaisin! HR-alan lauteilla riittää ruuhkaa, sillä kilpailu alan työpaikoista on kova ja työnhakijoita riittää.


”Miten löydät paikkasi HR-alan lauteilta?” Minjonin reportteri kysyi Anniinalta, joka rekrytoi paljon HR-osaajia ja tuntee heidät kuin Harvia tuntee kiukaat. Vastaukseksi saimme Anniinalta nämä 5 vinkkiä, joiden avulla voit erottua työnhakijoiden valtamerestä:



1️⃣ Kirkasta vahvuutesi


HR-alalle hakeutuvat ovat yleensä kiinnostuneita ihmisten ja yhteisöjen toiminnasta, ovat sosiaalisesti taitavia ja yhteistyökykyisiä. Vaikkakin HR-tehtävissä on tavalla tai toisella fokuksessa ihmiset, ei alalla työskentely tarkoita ainoastaan ihmisten parissa työskentelyä, vaan vaihtoehtoja löytyy myös esimerkiksi järjestelmistä tai lainsäädännöstä kicksejä saaville ammattilaisille.


Aloita siis siitä, että tunnistat omat vahvuutesi ja motivaatiosi – eli sen, mistä innostut ja saat energiaa. Motivoidutko sosiaalisista hetkistä ja ihmisten tapaamisesta vai oletko parhaimmillasi tarkkuutta vaativissa tehtävissä ja ongelmanratkaisussa? Tai haluatko kehittää ja viedä eteenpäin isoja kokonaisuuksia? Päästä persoonasi valloilleen ja mieti, missä aidosti olet parhaimmillasi ja hyödynnä näitä työnhaussa.



2️⃣ Tunnista toiveesi työnhaussa


Kun hahmotat omat vahvuutesi ja motivaatiosi, on helpompi lähteä myös pohtimaan sitä, minkälaiset tehtävät sinua voisivat kiinnostaa. Oletko enemmän henkilöstöhallinnon asiantuntija vai kenties sosiaalisuudesta virtaa saava rekrytoija? Vai sytytkö sittenkin liiketoimintalähtöisestä kulttuurin ja henkilöstön kehittämisestä? Haluatko rooliltasi monipuolisuutta vai asiantuntijuutesi syventämistä tietyn osa-alueen parissa? Vaihtoehtoja on valtavasti!


Työkulttuuriin ja työskentelytapoihin liittyvät toiveet vaikuttavat myös rekrytointiin. Pohdi, millaisessa työyhteisössä viihdyt ja mikä antaa sinulle energiaa työssä. Etsi näitä myös työnantajasta. Pro tip: Nämä teemat korostuvat koko HR-kentällä enemmän ja enemmän etenkin aloilla, joissa asiantuntijoista käydään kovaa skabaa.




3️⃣ Sanoita motivaatiosi


Mitä paremmin pystyt välittämään motivaatiosi rekrytoijalle, sitä paremmin erotut suuresta massasta. Etsi motivaatiotasi osaamisesi, vahvuuksiesi ja toiveidesi yhtymäkohdista. Mitä konkreettisemmin pystyt sanoittamaan motivaatiosi, sitä vahvemmilla olet.


Tuntuuko osaamisen sanoittaminen hankalalta? Koska vaikeaa se välillä on! Kurkkaa siis Minjonin vinkit oman osaamisen sanoittamiseen täältä!




4️⃣ Uskalla kokeilla


Alalla on paljon mahdollisuuksia aina rekrytoinnista HR-järjestelmiin ja työsuhdeasiantuntijuudesta organisaatiokulttuurin kehittämiseen. Lähde siis avoimin mielin tutustumaan erilaisiin tehtäviin ja kokeile, mikä sopisi sinun vahvuuksiisi ja kiinnostuksen kohteisiisi. Lopulta vain työarkea elämällä näet, mikä sinulle sopii, joten siksi kannattaa kokeilla rohkeasti. Etenkin uran alkuvaiheessa kannattaa lähteä liikkeelle generalisti-rooleista, joissa saa kosketuksen laajasti HR:n eri osa-alueisiin ja näin myös oma suunta alkaa kirkastua.




5️⃣ Panosta alkuvaiheeseen


HR-timantit hioutuvat jo hakemusvaiheessa – panosta siis hakemuskirjeeseen ja ansioluetteloon. Älä säästele itseäsi haastatteluun, vaan tuo jo alkuvaiheessa selkeästi esiin, miksi tehtävä ja yritys motivoivat sinua. Hakemus ja CV ovat nimittäin pääsylippu haastatteluun, joten niihin kannattaa panostaa, koska hakijoita on usein paljon.


Kiinnitä erityistä huomiota hakemuksesi luettavuuteen. Tuo selkeästi esiin, miksi kyseinen tehtävä ja yritys kiinnostavat sinua ja sanoita konkreettisesti, mitä annettavaa sinulla olisi tehtävään. Muista, että hakemuksen tehtävä ei ole toistaa CV:tä, mutta hakemuksessa voi tuoda esiin, minkä kokemuksen itse näet erityisen relevantiksi tässä tehtävässä.




➕ Bonus! Onko rekrytoijalle tosiaan aina pakko soittaa? Päästämme sinut pälkähästä: ei ole. Jos sinulla ei ole erityistä asiaa tai kysyttävää rekrystä, panosta hakemukseen ja jätä keskustelu haastatteluun. Sen sijaan LinkedIn-verkostoitumisesta voi olla hyötyä sekä rekryssä että tulevaisuudessa!




Juttuun vinkkinsä jakoi Minjonin Anniina Kangasjärvi

144 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page