top of page
  • Writer's pictureMinjonit

4 kysymystä, jotka kannattaa kysyä juristilta työhaastattelussa

Päivitetty: 11. toukok. 2023


Juristeja rekrytoidessa on tärkeä kartoittaa substanssiosaamista, mutta jos halutaan päästä keskusteluissa pintaa syvemmälle ja tutustua aidosti kandidaattiin ja hänen urahaaveisiinsa, niin mitä juristilta kannattaa kysyä? 🙋


Minjonin rekrytoija Wilma Tuominen jakaa nyt parhaat kysymyksensä, joiden avulla keskustelusta saa yhtä hedelmällistä kuin Ecuadorin maaperä.👇🌱


Kysymys 1: ”Mitä toivot seuraavalta roolilta?”


”Lähden aluksi aina tunnustelemaan, olisiko tämä sellainen rooli, johon kandidaatin toiveet sopivat. Juristikompentenssilla voi tehdä paljon asioita ja tällä kysymyksellä saa heti kättä pidempää sopivuudesta 👉 haluaako juristi esimerkiksi syventää asiantuntijuuttaan, monipuolistaa työnkuvaansa, uudenlaiseen liiketoimintaan kiinni vai toivooko hän esimerkiksi enemmän ennakoivuutta työarkeen? Näin pääsen tutustumaan kandidaattiin ja pohtimaan toiveita suhteessa avoimeen tehtävään.”


Kysymys 2: ”Mikä on sinulle realistinen palkkahaitari?”


”Haluan aina mahdollisimman nopeasti keskustella kompensaatiosta. On tärkeätä, että ollaan heti yhteisymmärryksessä palkkahaitarista ja nähdään, onko realiteetit kohdillaan. Juristin rooleissa palkka vaihtelee ja aina palkkataso ei ole ennustettavissa kandin kokemusvuosista - tykkään siis tunnustella tätä jo hyvin etupainotteisesti. Kanditkin arvostat tätä ja antavat tästä hyvää palautetta. Kompensaatiosta puhuminen herättää myös keskustelua työarjesta, eikä se ole aina vain summa paperissa.”


Kysymys 3: ”Mikä voisi mennä pieleen, jos aloittaisit tässä uudessa roolissa?”


”Yritän tällä kysymyksellä tunnustella, sitä millaisia odotuksia roolille on. Odotukset voivat liittyä tehtävänkuvaan, tiimiin, vastuisiin, työn ja arjen tasapainoon tai vaikkapa johtajuuteen. Tällä kysymyksellä pystyn peilaamaan hyvin, vastaako kandidaatin odotukset sitä, mitä työarki konkreettisesti uudessa roolissa on. Toisaalta taas, mitä työpaikka pystyy tarjoamaan ja mitkä realiteetit ovat. Olisiko tämä juuri sellainen henkilö, joka viihtyisi avoimen roolin työarjessa? Kysymyksellä pedataan keskustelua molemminpuolisten odotusten täyttymisestä.”


”Kysymys 4: Millaisesta työintensiteetistä nautit?”


”Kysymyksen avulla saa ymmärryksen siitä millainen työntekijä on ja millaisesta työskentelystä hän nauttii. Tykkääkö hän syventyä työtehtäviin vai onko nopea ja vaihteleva arki mielekkäämpää? Halutaanko maalata mieluummin isommalla pensselillä vai olla tosi detail -tasolla? Tämän kysymyksen kautta päästään hyvin myös keskustelemaan siitä, millainen työtahti avoimessa roolissa on ja miltä se konkreettisesti näyttää. Tämä voi vaihdella paljon aina AA-toimiston praktiikasta, in-house-positioon, joten etenkin tällaisissa urahypyissä intensiteetistä keskustelu on todella avaavaa.”


Näillä kysymyksillä kohti juristirekryjä! 🔥 Vai kaipaatteko jeesiä? 👉 Me autamme mielellämme!


Ota yhteyttä tai pirauta Rasmus Santalalle: +358 40 832 3036 📲114 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page