top of page
  • Writer's pictureMinjonit

Motivaatio juridisella alalla

Käännä peili itseesi ja tutki innostuneesti!


Onko sinulla juristin paperit taskussa, mutta et tiedä, mihin suuntaan kannattaisi lähteä? Yritätkö työhaastattelussa arvailla, mitkä taikasanat avaavat arvostetun toimiston ovet?

Minjonin perustajat Camilla Kylander ja Satu Lappalainen ovat molemmat koulutukseltaan lakimiehiä ja heillä on asianajotausta.


- Meillä on oman kokemuksen kerryttämä syvä ymmärrys juristien työympäristöstä ja projektien luonteesta. Tiedämme, miltä tuntuu työskennellä lakisääteisten deadlinejen alla ja ympäristössä, missä asiakkaan oikeudet ja rahat ovat aina vaakalaudalla, Camilla kertoo.


Kaikki palautuu motivaatioon


Lakimiehillä pitää olla kova substanssiosaaminen ja työarki on alussa pitkälti lukemista ja kirjoittamista.


- Juristin työ vaatii jatkuvaa oman asiantuntijuuden kehittämistä ja syväluotaavaa uppoutumista. Siinä ei ole pikatietä onneen, että voisi nopeasti katsoa videon tai kuunnella podcastin. Omaan aiheeseen syventyminen vaatii paljon toistoja ja hyvin itsenäistä otetta, Satu kuvailee.


- Ja siksi meille Minjonilla on niin tärkeää, että löydämme asiakkaillemme juristeja, joita motivoi uteliaisuus, uuden oppiminen ja asioihin syventyminen. Kannattaa kysyä itseltään, saako niistä energiaa ja ovatko ne aidosti motivoivia asioita. Oppimisen ilon pitää olla tosi vahva! Lisäksi lakimies tarvitsee aimo annoksen tarkkuutta, järjestelmällisyyttä, tunnollisuutta ja sisäistä laaduntarkkailua, Camilla pohtii.


”Painekattila” on dynaaminen työympäristö


Itsenäinen työskentely ja asiantuntijuus puoltavat sellaista motivaatiomatchia, jossa kandidaatti on periaatteellinen ja arvopohjainen työntekijä.


- Vastaavasti hakijaprofiilissa ei korostu esimerkiksi mielenrauha motivaation lähteenä vaan sopivat ihmiset nauttivat heittäytymisestä ja itsestä haastamisesta. Yleiskielellä heillä on hyvä paineensietokyky ja he viihtyvät ennakoimattomuudessa, Camilla kiteyttää.

Hieman yllättäen vahvan suorittajaluonteen hieno CV ja saavutetut meriitit eivät välttämättä kerrokaan rekrytoijalle hakijan sopivuudesta asianajomaailmaan.


- Sisäsyntyinen halu menestyä ja saada arvostusta ovat hyviä draivereita, mutta on tärkeää olla perillä muistakin motivaation lähteistään. Vahva halu menestyä ei vielä takaa, että nauttii asianajotyön arjesta, Satu painottaa.


- Jos vain yksi motivaation lähde saa töissä ”bensaa”, niin se syö kokonaismotivaatiota hurjasti. Tutkimusten mukaan motivaation voima buustaa suorituskykyä, jaksamista, terveyttä sekä onnellisuuden ja innovatiivisuuden tasoja! –siksi kenenkään ei kannata tehdä työtään ”vastatuulessa”, Camilla hymyilee.


Myös työnantajapuolella tämä on huomattu, koska motivoituneilla työntekijöillä on parempi resilienssi ja rekrytoinnit ovat onnistuneempia.


- Itsetutkiskelu kannattaa aloittaa jo ennen kuin intensiivinen työ imaisee mukaansa. Pelkällä substanssiosaamiskärjellä töiden hakeminen on kuin lottoamista. Kuka minä olen? Millaisista hetkistä minä nautin? Miten tykkään työskennellä? Entä tiimityö ja millaisen työympäristön haluan itselleni? Näitä kannattaa pohtia jo työnhaun alkuvaiheessa. Me Minjonilla valmennamme kandidaatteja ja kartoitamme heidän motivaatiotaan, koska tiedämme, että sen sanoittaminen voi olla haastavaa uran alussa, Satu sanoo kannustaen.


Onko työnhaku juridisella alalla sinulle ajankohtaista?


Voit halutessasi liittyä meidän Talenttiyhteisöön tämän linkin kautta! Lataamalla CV:si tai LinkedIn-profiilisi järjestelmäämme varmistat, että se on meillä tallessa tulevia työmahdollisuuksia ajatellen. Emme käytä tietojasi suoramarkkinointiin - emme lähetä uusista työmahdollisuuksista sähköposteja, vaan olemme aina henkilökohtaisesti yhteydessä, mikäli uskomme avoimen työpaikan kiinnostavan juuri sinua!


Minjonin perustajat Satu Lappalainen ja Camilla Kylander. ✨



833 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page