top of page
  • Writer's pictureMinjonit

LinkedIn:in tärkeys työnhaussa | #työnhauntrendit2023

✨ TYÖNHAUN TRENDIT – OSA 2/4 ✨


LinkedInistä, eli kavereiden kesken Linkkarista, ei voi koskaan puhua liikaa.💬 LinkedInin tärkeys osana työnhakua kasvaa kasvamistaan, eli jos et ole vielä aktivoitunut siellä, NYT on sen aika.👀


Minjonin reportteri otti rekrytoijamme Kukan kainaloonsa ja kysyi häneltä, miten asiantuntijan kannattaa tuoda osaamistaan paremmin esille LinkedInissä.💥 Tsekkaa Kukan vinkit ja nosta työnhakusi seuraavalle levelille!🚀


Aloita esittelytekstistä.

Jaottele profiilin esittelyteksti (Summary) kolmeen osaan:


1️⃣ Mitä olet tehnyt Kerro lyhyesti minkä alan asiantuntija olet ja mitkä ovat vahvuusalueesi.


2️⃣ Mitä teet nyt Avaa lukijalle nykyhetken tilanteesi: missä työskentelet ja millaisten tehtävien parissa. Voit antaa vaikka esimerkin siitä miten työpäiväsi sujuvat.


3️⃣ Mitä haluat tulevalta Tässä osiossa voi olla rekrytoijalle tärkeää tietoa. Avaa siis tässä osiossa mitä haluat uraltasi, miten haluaisit kehittyä, mihin päin alalla liikkua tai millaisia haasteita odotat tulevalta.


Avaa kokemuksesi ja osaamisesi mahdollisimman konkreettisesti.

Tuo esille lukuja, saavutuksia ja muita onnistumisia itse työtehtävien ja vastuiden avaamisen lisäksi. “Voit brassailla ja kertoa suoraan, jos olet kuulunut vaikka kolmen parhaan myyjän joukkoon. Näitä asioita ei pidä piilotella tai häpeillä”, Kukka kehottaa.


+ Lisää joko esittelyyn tai työkokemuksen alle lista avainsanoista, jotka voivat vielä vahvistaa ydinosaamista ja -taitojasi.


Tuo osaamistasi esille suosittelijakommenttien avulla.

“Niin LinkedInissä kuin CV:ssä suosittelijoiden ei pidä olla esihenkilöitä”, Kukka kertoo.

Voit siis pyytää suosittelijakommentteja LinkedIniin keltä tahansa kenen kanssa olet tehnyt jotain yhteistyötä urasi varrella. Pyydä muutamat lauseet esimerkiksi siitä, millainen työkaveri olet tai missä olet ollut erityisesti apuna.


Miten tuoda asiantuntijuutta esiin aktiivisuudella?

Kukka vastaa kysymykseen kuin salamana: “Osallistumalla keskusteluihin omaan asiantuntijuuteen tai alaan liittyen. Voit aloittaa vaikka vain tykkäilemällä ja regoimalla. Kun olet kerännyt tarpeeksi rohkeutta, voit kommentoida itselleen mielenkiintoisiin sisältöihin. Seuraava steppi on tehdä sitten itse postauksia ja aloittaa näitä keskusteluja.”


Aktiivisuus ei tee sinusta arvokkaampaa kandidaattia, mutta sen avulla laajennat verkostoasi ja tulet helpommin rekrytoijien löytämäksi.


Asiantuntijuuttasi tukee myös asiallinen profiilikuva.

“Vaikka kuva olisikin muutaman vuoden vanha, pidä mieluummin se kuin sumuinen kalastusreissulta napattu kuva.” Kukka huomauttaa. “LinkedIn on enemmän uraliitännäinen ja asiantuntijoiden kanava, joten jätä hauskat vapaa-ajan kuvat Instagramiin.”



Kukka muistuttaa loppuun vielä: “Linkkaria on hyvä pitää ajantasalla vaikka ei olekaan aktiivisessa työnhaussa. Se on arvokas työkalu uramielessä kaikille missä vaiheessa uraa tahansa.”

156 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page