top of page
  • Writer's pictureMinjonit

Somen hyödyntäminen työnhaussa

Sosiaalisen median hyödyntäminen työnhaussa vaatii huolellista harkintaa ja ammattimaista otetta asiantuntijoilta – olit alalla millä tahansa. Tärkein tavoite on antaa positiivinen ja kattava kuva itsestäsi ja taidoistasi, joka tukee työnhaussa onnistumista.


Nappaa tästä Lauran vinkit somen hyödyntämiseen työnhaussa!

1. Ihana Instagram

Instagram voi toimia hyvin yhtenä työnhaun alustana monin eri tavoin. Esim. hashtagien ja paikkamerkintöjen avulla voit löytää mielenkiintoisia yrityksiä ja mahdollisesti tutustua yritysten meininkiin, arvoihin ja/tai tapoihin toimia. Instagram on myös mainio paikka lähettää viestiä kiinnostaville yrityksille ja hakea avoimesti sitä kautta töitä. Vaikka et nappaisi sitä kautta heti paikkaa, jäät varmasti yrityksen mieleen.


Kun olet aktiivisesti työnhaussa, pidä mielessä, että julkinen sisältösi IG:ssä voi vaikuttaa työnantajien käsitykseen sinusta. Pidä sisältösi siis asiallisena ja ammattimaisena! Tarkista myös aika ajoin, että profiilisi edustaa sitä kuvaa, jonka haluat työnantajille antaa. Mikäli olet profiilistasi epävarma tai et halua sen vaikuttavan työnhakuusi, voit hyvin mielin tehdä profiilistasi yksityisen.


2. Verkostoituminen kunniaan

LinkedInissä kannattaa laittaa seurantaan sinua kiinnostavat yritykset ja alan kiinnostavimmat toimijat. Tätä kautta voit pysyä perillä niin trendeistä ja uutisista, mutta myös bongata avautuvat työpaikat tai muut mahdollisuudet.


Ylipäänsä verkostoituminen voi avata sinulle paljon ovia! Kannattaa siis ehdottomasti verkostoitua myös erilaisten oman alan rekrytoijien kanssa.


3. Asiantuntijuuden osoittaminen

Olit minkä alan asiantuntija tahansa, jaa alaan tai työhösi liittyvää sisältöä, aloita keskusteluja ja osallistu keskusteluun, jotta voit osoittaa syvällistä ymmärrystä alastasi sekä tehdä vaikutuksen rekrytoijiin tai asiantuntijaa etsiviin työnantajiin. Ja mikäli mahdollista, jaa someprofiilissasi linkki portfolioosi tai näytteisiin aiemmista töistäsi. Tämä voi auttaa työnantajia ja rekrytoijia näkemään käytännön taitosi ja projektisi.


Pidä huolta siitä, että jaat positiivista ja ammattimaista sisältöä. Vältä kiistanalaisia aiheita tai sisältöä, joka voi heikentää mainettasi.Ei muuta kun MENOX sanoi Annie Lennox 🔥

84 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page