top of page
  • Writer's pictureMinjonit

Palkka-avoimuus työnhaussa | #työnhauntrendit2023

Palkka-avoimuus on kasvava trendi, ja hyvä niin! Me Minjonilla suositaan rekrytoinneissa palkka-avoimuutta, mutta usein moni työnhakija saa yhä toiveen esittää vanhan kunnon palkkapyynnön.👀

Joskus palkkatoiveen esittäminen on suoraviivainen homma, mutta toisinaan se voi myös nostaa hikikarpalot otsalle.💦 Jos esimerkiksi harkitsee vaihtoa itselleen uudenlaiseen rooliin, miten oma osaaminen kannattaa hinnoitella? Olisihan se tylsää, jos pyytää aivan liian vähän palkkaa, mutta toisaalta ehkä vielä ikävämpää jos menettää koko mahdollisuuden liian korkean palkkapyynnön takia.🙊 Miten siis varmistaa, ettei pyydä liian paljon tai liian vähän?


Palkkatoiveen esittämisen ei tarvitse kuitenkaan olla musta kissa sinun ja rekrytoijan välissä olevalla pöydällä, vaan nimenomaan lähtölaukaus avoimeen keskusteluun.🚀 Tutki, reflektoi ja selkeytä ajatuksesi palkasta jo ennen palkkakeskusteluja. Näin sinulla on hyvät perustelut ja syyt palkkatoiveellesi.🙌


Lue alta meidän Recruitment Lead & Senior Recruiter Vilman ajatukset ja vinkit!👇


1️⃣ Lähde liikkeelle tasosta, johon olet itse tyytyväinen.

Älä petaa itsellesi epäonnistumisia pyytämällä vähemmän palkkaa kuin mihin olet tyytyväinen. Palkkatoive on kuin keskustelunavaus: jos koet epävarmuutta palkkatoivetta esittäessä, voit aina kertoa, että kuulet mielelläsi mitä ajatuksia toiveesi herättää.


2️⃣ Tutki tehtävän palkkatasoa.

Voit etukäteen selvittää palkkahaitarin samankaltaisille koulutustaustoille ja tehtäville; googlettamalla voi löytää palkkatutkimusten tuloksia sekä erilaisten ammattiliittojen ja opinahjojen antamia suosituksia. Jos kuulut liittoon tai ammattijärjestöön, voit myös ottaa heihin suoraan yhteyttä ja jutella palkkatasosta.


3️⃣ Pohdi, mistä kaikkia elementtejä palkan lisäksi.

Palkkatoiveella viitataan yleensä kuukausittaiseen rahapalkkaan. Kokonaiskompensaatioon vaikuttaa kuitenkin myös luontoisedut, kuten puhelinetu, lounas-, liikunta- tai virike-etu, sekä erilaiset työsuhde-edut kuten laajempi työterveyshuolto, lisävakuutukset ja ylimääräiset eläkesäästämiseen liittyvät edut. Jos haet useampaa uutta työtä, muista tehdä vertailua työnantajien kesken; millaisia etuja kukin tarjoaa rahapalkan lisäksi?


4️⃣ Huomioi realiteetit.

Jos olet työskennellyt esim. tulosta tuottavana tekijänä ja harkitset siirtoa tukifunktioon, voi olla, että tulevan työnantajan budjetti ei taivu nykyistä vastaavaan tasoon. Tässä tilanteessa kannattaa punnita kokonaispakettia: tehtävän kiinnostavuutta ja sen mahdollistamia uusia oppimis- ja uramahdollisuuksia.


 

Muistutuksena

Palkkapyynnön tulee matchata sun osaamiseen ja kykyihin, ei pelkkään rahalliseen tarpeeseen. Avaa ja kerro konkreettisesti, mitä tuot mukanasi yritykseen ja millaista lisäarvoa voit tarjota, jotta palkkapyynnössäsi on niin sanotusti jotain järkeä. Pelkkä "tarvitsen x-määrän palkkaa, jotta olen tyytyväinen" ei vetoa yhteenkään rekrytoijaan.⛔️


"Pidä jalat maassa", muistuttaa Vilma. Ja tsemppiä työnhakuun!🦋

82 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page