top of page
  • Writer's pictureMinjonit

Nuori juristi – vältä nämä sudenkuopat työnhaussa!

“Jos tuntuu, että kartta on hukassa ja kompassin neula pyörii vain ympyrää, niin ei huolta – se on tosi ok! Siltä saattaa urapolun alussa tuntua”, kertoo Minjonin juristirekrytoija Olivia.

Minjonin reportteri höröttää korviaan ja kysyy lisää.


“Ensiaskeleiden jälkeen seuraavat askeleet voivat tuntua vielä vaikeammalta, mutta kompuroinnista oppii! Paitsi, että joidenkin kuoppien yli kannattaa reippaasti hypätä”, Olivia jatkaa.


Minjonin reportteri pyytää vielä lisää. Ja Olivia antaa! Joten tässäpä teille pari sudenkuoppaa, joihin moni uransa alussa oleva juristi kompastuu – vältä näitä!


❌ Rajoitat itse mahdollisuuksiasi.

Vaihtoehtoja on paljon enemmän, mitä osaat kuvitellakaan! On hyvä käyttää aikaa sen pohtimiseen, mitkä omat kiinnostuksen kohteesi ovat. Älä anna muiden mielipiteiden ja perinteisten urapolkujen rajoittaa ajatteluasi. Pohdi, mikä sinulle on tärkeää paitsi työn sisällöissä myös sen arjessa.


❌ Et pidä silmiäsi ja korviasi auki.

Tuntuuko vaikealta löytää omaa suuntaa? Silloin kannattaa avata aistit! Kollegoiden, opiskelukaverien ja juristiystävien kanssa keskustelemalla saat näkemystä erilaisista urapoluista, mutta myös yrityksistä ja avoimista mahdollisuuksista. Haastamalla ajatteluasi, löydät uusia näkökulmia.


❌ Ajattelet ensimmäisen valintasi määrittelevän koko urasi.

Ei määritä! Nuorena ammattilaisena sinun kuuluukin etsiä omaa polkuasi. Vain kokeilemalla voi varmistua, mikä suunta on oikea. Poissuljentamenetelmä toimii myös työuralla. Mikä on pahinta, mitä voisi tapahtua? Kerää rohkeutesi ja kokeile!


❌ Laiskottelet Linkkarissa.

Juristirekryjä tehdään erityisen paljon suorakontaktointina. LinkedIn-profiiliin kannattaa siis oikeasti panostaa! Pidä profiilisi ajan tasalla ja kerro mahdollisimman konkreettisesti kiinnostuksen kohteistasi sekä työhistoriaasi kuuluneista tehtävistä. Avoimella ja konkreettisella profiililla erotut taatusti! Käyttämällä relevantteja avainsanoja varmistat, että pyörit rekrytoijien uutisvirrassa jatkuvasti.


❌ Pyrit täydellisyyteen.

Täydellisyys on tylsää! Ole rehellinen omista taidoistasi ja arvoistasi, niin löydät sopivan työmatchin helpommin. Hae rohkeasti kiinnostavia tehtäviä, vaikka osaamisprofiilillasi ei rastitettaisi jokaista ominaisuuslistan vaatimusta. Kiinnostus ja motivaatio voivat olla sinulle urasi alussa suuri etu!


❌ Yrität tehdä vaikutuksen, vaikka sinutkin pitäisi vakuuttaa.

Rekrytointi on kahden kauppaa: sinä haluat innostavan ja motivoivan työn, ja työnantaja haluaa sitoutuneen ja sopivan tekijän. Voit osoittaa oman motivaatiosi hakemuksessa, mutta haastattelu on myös tilanne yritykselle vakuuttaa sinut! Tutustu potentiaaliseen työnantajaasi ja ole kiinnostunut heistä – hyvä työnantaja arvostaa kysymyksiäsi ja kriittistä ajattelua.Lopuksi shokkipaljastus: Kaikki tietävät, että olet nuori juristi. Kaikki tietävät, ettei sinulla voi olla samaa osaamista, kuin 20 vuotta uraa rakentaneella kollegalla. Älä kuluta energiaasi vertailuun, vaan etsi oma suuntasi. Maailma on sinun osterisi – avaa se ja nauti!


56 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page