Nuoren asiantuntijan rekrytointi
Hire for passion, train for skill. Lause on monelle tuttu ja saa keskusteluissa paljon tunnustavia nyökytyksiä osakseen. Uskon itse vakaasti siihen, että intohimoisesti työhönsä tarttuva henkilö saa enemmän aikaiseksi kuin hampaat irvessä puurtava.
Asiantuntijan rekrytoinnissa koulutus- ja kokemustausta on kuitenkin erityisen tärkeässä asemassa. Raudanlujaa asiantuntijuutta ei voida korvata draivilla tai hyvällä asenteella, vaan se kerrytetään opintojen ja työn kautta. Omaan aiheeseen syventyminen vaatii aikaa ja toistoja. Ei siis ole mikään ihme, että asiantuntijan rekrytoinnissa katse kiinnittyy passion sijaan ansioluetteloon ja aikaisempiin meriitteihin.
Mutta entä vastavalmistuneen asiantuntijan rekrytointi? Nuorta osaajaa ei palkata ainoastaan siihen mennessä kerrytetyn asiantuntijuuden takia, vaan potentiaalinsa takia. Opintomenestys, suoritetut harjoittelujaksot ja erilaiset vapaa-ajan intressit ja luottamustehtävät antavat työnantajalle merkkejä siitä, että henkilössä voisi olla potentiaalia menestyä. Kysymys kuuluu, paljastavatko nämä muutamat CV-signaalit sen, kuka on työhön sopivin? Jos rekrytointivalinta pitäisi tehdä identtiset ansioluettelot omaavien työnhakijoiden välillä, niin valitsemmeko henkilön, joka motivoituu työarjestaan ja kukoistaa organisaatiossamme? Tottakai valitsemme!
Meillä Minjonilla on tapana sanoa, että kun innostuu, niin onnistuu – ja tutkimukset osoittavat, että se pitää paikkansa. Motivoitunut työntekijä on tutkimusten mukaan innovatiivisempi, oma-aloitteisempi, tuottavampi ja palautuu vastoinkäymisistä paremmin, kuin epämo