top of page
  • Writer's pictureMinjonit

MYYJÄ – näin näytät voimasi työnhaussa

Myyjämarkkina käy kuumana kuin Kurosen grilli! Kipinät sinkoilevat suuntaan ja toiseen, kun yritykset etsivät parhaita matcheja erilaisiin myynnin pesteihin. Tiedä, mitä etsit ja löydät taatusti paikkasi myyjänuotion ympäriltä.


Minjonin Senior Recruiter Kukka pääsi täällä kertaa reportterin haastattelupenkille ja heitti liekkeihin muutaman kuuman vinkin työtä hakeville myyjäosaajille. Lue Kukan vinkit alta!5+1 vinkkiä myyjille, jotka etsivät uusia tuulia työmarkkinoilla


1. Selvitä, mitä haluat

Ajattele sekä työtehtäviä että työympäristöä. Mikä energisoi ja motivoi sinua? Mitkä asiat kuormittavat? Mitä haluat enemmän, mitä vähemmän? Näihin vastattuasi pystyt helpommin navigoimaan avoimien tehtävien viidakossa ja sanomaan ”skip it” heti kättelyssä sopimattomille pesteille.


2. Oletko valmis ottamaan myös turpiin?

Myyjiltä etsitään etenkin sinnikkyyttä. Jotta voi aidosti nauttia myynnistä, pitää kestää myös takapakkeja. Välillä tulee turpiin, mutta eteenpäin mennään – osoita siis sinnikyytesi tavalla tai toisella. Oletko vaikka harrastanut kilpaurheilua tai vaikka soittanut vuosikymmenet konservatoriossa? Johan olet sinnikäs tyyppi!


3. Vaihda korusanat konkretiaan

Konkreettiset esimerkit onnistumisista saavat rekrytoijan myhäilemään tyytyväisenä. Kuvaile mieluummin jo hakukirjeessä, mutta viimeistään haastattelussa, omia onnistumisiasi. Konkreettisesti ja avoimesti suhteutettuna asetettuihin tavoitteisiin ja toimialaan yleensä. Kukas sitä kissan hännän nostaisi, ellei kisu itse!


4. Taikasanat löytyvät boksin ulkopuolelta

Kokemus puhtaasti myyntitehtävistä ei ole ainoa tie onneen. Monipuolisesta taustasta on hyötyä, eikä ainoastaan myyntikokemusta kannata tuijottaa yksisilmäisesti – ei sinun, eikä rekrytoijan. Sinulle on voinut karttua myös arvokasta toimialaymmärrystä harrastusten tai työtehtävien kautta, joka saattaa olla merkittävä kilpailuetu rekrymarkkinoilla.


5. Persoonaa peliin!

Haussa hyvä tyyppi – puolin ja toisin. Vaikuttava tausta ja pitkä kokemus eivät rekrytoinnissa riitä, jos persoona ei ole otollinen match työyhteisöön. Rekrytointi on aina tasapainoilua persoonan ja osaamisen välillä. Näytä siis rohkeasti, kuka olet ja osoita innostuksesi!+ 1 Ensimmäinen myyntipositio haussa?

Avaa oma motivaatiosi työnantajalle: miksi tehtävä ja yritys kiinnostavat ja miksi uskot, että juuri sinä menestyisit tehtävässä. Nosta rinnalle positiivisia palautteita aiemmista tehtävistäsi, vaikka ne eivät olisikaan myyntiin liittyviä. Into oppia, halu kasvaa ja sinnikkyys ovat tärkeitä ominaisuuksia ensimmäisen pestin nappaamisessa!


 

Roihahtiko liekki sydämessä myynnille? Kutkuttaisivatko uudet haasteet? Tutustu avoimiin tehtäviimme tai laita viestiä Kukkalle. Kukka vastaa Minjonilla myynnin ja kaupallisen alan rekryistä.

86 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page