top of page
  • Writer's pictureMinjonit

Minkälaista on olla Minjonilla töissä?🌟


Olen Camilla, toinen Minjonin perustajista. Minjon kasvaa tällä hetkellä kuin bambu subtrooppisessa metsässä, ja yksi tärkeimmistä tehtävistäni on rekrytoida tiimiimme lisää Minjoneita.

Meillä on kiikarissa lahjakkaita, innokkaita ja

valovoimaisia osaajia, jotka haluavat liittyä joukkoomme ja kääriä pastellinsävyiset hihansa rekrytoinnin parissa.


Yksi tärkeä edellytys onnistuneelle rekrytoinnille on se, että talentit ymmärtävät miltä työarki näyttäisi uudessa työpaikassa. Minulla on tapana sanoa, että pitää tietää mihin elokuvaan on tulossa.


Tästä syystä päätin dokumentoida Minjonin työntekijäkokemusta.

Viikko käyntiin viikkiksellä


Forumin kupeessa Yrjönkadulla Minjonin maanantait lähtevät käyntiin viikkopalaverilla eli viikkiksellä. Loihdimme itsellemme hyvän (ja instafriendlyn) aamupalan ja käymme läpi tulevan viikon tapahtumia. ”On ihanaa tulla maanantaina toimistolle, kun pääsee syömään St. Georgen juustobriossin ja kuulemaan kollegoiden naurua” kertoo yhtiökumppanini ja rekrytiimin vetäjä Satu. Osa porukasta osallistuu viikkikseen etänä.Suihkuneukkari ja muuttokuume


Toimistolle tuodaan tuoreita kukkia, siellä poltetaan kierrekynttilöitä ja suitsukkeita ja juodaan vettä drinkkilaseista. Tilataan valkosuklaakeksejä Woltista ja mennään lounaalle porukassa. Viihdymme toimistolla kuin lapset Lintsillä, mutta jokainen voi tehdä etätöitä joustavasti oman mielen mukaan.


Tällä hetkellä meidän vaaleanpunainen office on rehellisesti sanottuna meille liian pieni, mutta sinne porukka kuitenkin kerääntyy. Toimiston suihku on sisustettu puhelinkopiksi ja viereisestä rapusta on vuokrattu AirBnB-kämppä hiljaista työskentelyä varten. Kesällä pääsemme muuttamaan kulman taakse reippaasti isompiin tiloihin ja niistä tulee upeat!Sosiaalista ja innostavaa


Minjonin arki on täynnä kohtaamisia; puhelinlinjat käyvät kuumana ja Teamsia käytetään ahkerasti. Juttelemme myös hakijoiden ja asiakkaiden kanssa somessa päivittäin. Jos tulet käymään meidän toimistollamme, on todennäköistä, että bongaat Janeten kuvaamassa TikTokia ja Millan kertomassa instafollaajille avoimesta työpaikasta. Jos jäisit kanssamme lounaalle, kuulisit kun uusia ideoita heitellään ilmoille. Hulluillekaan ideoille ei naureta, vaan lähdetään unelmointiin mukaan! Satu avaa tätä teemaa: ”Minjonilla tehdään asioita uudella tavalla ja se on sekä vaativaa että palkitsevaa. Kehitys pitää sisällään myllerrystä, mutta saamme runsaasti hyvää palautetta.”


”On inspiroivaa olla yrityksessä töissä, jossa on rohkeutta tehdä uudella ja omalla tavalla” kertoo Minjonin Junior Recruiter Eeva. Myös meidän Senior Recruiteria Vilmaa kiinnostaa uuden kehittäminen. Hänellä on vihko täynnä ideoita, joita haluaisi päästä toteuttamaan. ”Haaveilen siitä, että minulla olisi aikaa edistää kehitysprojekteja – hyvä, jos saamme pian lisää käsipareja rekrytiimiin!” hän nauraa.Työtä tehdään tiimeissä ja mipareissa


Minjonilla rekrytointitiimiä kutsutaan tuotantotiimiksi, en enää muista mistä se vitsi lähti mutta se on nyt sementoitunut Minjonin sanastoon. Tuotannon lisäksi meillä on markkinointitiimi, asiakkuustiimi ja operations-tiimi. Meillä tehdään paljon työtä myös pareittain. Jos jotain pitää saada aikaiseksi voi kollegan kanssa muodostaa miparin eli ”minjon-parin”. Miksi? ”Yhdessä saadaan parempia ideoita, yhdessä on vahvempi fiilis ja tietysti koska työnteko on yhdessä kivempaa” kertoo Satu.


Kaiken ytimessä yhteisö


Olen huomannut, että kollegani välittävät Minjonista valtavasti. Se, että Minjon voi hyvin, kasvaa ja kukoistaa, on tiimillemme ensiarvoisen tärkeää. Olen yrittäjänä tästä valtavan kiitollinen ja suoraan sanottuna liikuttunut! Tämän omistautumisen takana on kuitenkin yhteisö, eikä y-tunnus. ”Parasta Minjonilla on ihmiset - musta tuntuu siltä, että tekisin töitä ystävieni kanssa. Me välitetään toisistamme aidosti.” kertoo Eeva. Vilma komppaa: ”Ihmiset on täydellä sydämellä mukana”. Olen samaa mieltä. Jos joskus menen naimisiin, haluaisin kutsua kollegani häihini.
Työ menee tunteisiin – ja hyvä niin!


Me suhtaudumme erittäin vakavasti työnjälkeemme ja laatuun. Haluamme yllättää hakijat ja asiakkaat positiivisesti. Jos ylitämme hakijan odotukset, niin se on yläfemmojen ja liekkiemojin paikka! Myös epäonnistumisia kohdataan kuitenkin välillä, ja silloin tiimiltä saa tukea ja rakkautta (minjonkielellä ”löveä”).


Suhtaudumme suurella tunteella myös oman työarkemme laatuun. Työ on suuri osa arkea ja siksi myös suuri osa elämää! Emme suostu elämään sellaisten työelämän normien mukaan, jotka tuntuvat rajoittavilta, harmailta tai tylsiltä. Arvoissamme lukee capslockilla YOLO - elämme vain kerran eikä tämä ole mikään kenraaliharjoitus. Minjonin strategian ytimessä on ilo ja innostuminen. Jos työ Minjonilla ei ole kivaa, niin miksi teemme tätä? ”Just näin” komppaa Satu, ”yolotus on meidän suurin voimavaramme.””Voi *video* mikä työmaa”


Näin nauraa moni meistä tällä hetkellä. Vuosi sitten mahduttiin ravintola Pennyssä yhden lounaspöydän ympärille, nyt meitä on jo 17. Nopea kasvu tarkoittaa sitä, ettei me voida enää toimia samalla tavalla kuin ennen. Tarvitsemme enemmän rakenteita ja prosesseja. ”Huonoin puoli minjonlaiffissa on tällä hetkellä ehkä struktuurin puute” rekryharkkari Veera pohtii. ”Täällä on vähän kaaosta välillä” Elin komppaa. ”Mutta toisaalta ei tarvitse tulla kenenkään toisen rakentamaan byrokraattiseen systeemiin, vaan voi itse olla mukana luomassa järjestystä.” Jos harkitset Minjoniksi ryhtymistä, niin valmistaudu siis rakentamaan ja kehittämään!


Fizzy Friday


Minjonin viikko päättyy Fizzy Fridayhin. Tarjolla on kuplivaa tai muita juomia Minjonin drinkkimenulta sekä pientä purtavaa (minjonkielellä ”snäkii”). Levottomat ohjelmanumerot ja pähkähullut teemat kuuluvat myös asiaan. Fizzyssä käymme läpi viikon kohokohtia ja juhlimme onnistumisia. Vauhdikkaan viikon jälkeen on kiva päästä viettämään viikonloppua, mutta kun Fizzyssä pysähdyn ihailemaan lahjakkaita, sydämellisiä kollegoitani mietin, että maanantaikin on aikanaan tervetullut.


731 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page