top of page
  • Writer's pictureMinjonit

Merkityksellisyys työnhaussa | #työnhauntrendit2023

✨ TYÖNHAUN TRENDIT – OSA 1/4 ✨


Minjonin reportteri lähti kuulustelemaan Minjonin rekrytoijia ja uravalmentajia tämän vuoden työnhaun trendeistä.🕵️‍♀️🔎 Ensimmäisenä aiheenamme on:


🦋 MERKITYKSELLISYYS TYÖNHAUSSA 🦋


“Työnhakijat etsivät merkityksellisyyttä potentiaalisista työpaikoista usein odottaen, että arvot ovat match, ja/tai että työympäristö sekä -kulttuuri sopivat pitkällä tähtäimellä yhteen”, kommentoi ensimmäisenä Minjonin Candidate Care Manager Milla.💬


Senior Recruiter Olivia jatkaa: “Ehdottomasti komppaan – yhä useammissa rekrytoinneissa huomaa sen, miten kandidaatit ovat entistä tarkempia siitä, että työssä on selkeyttä, tavoitteita ja mahdollisuutta vaikuttaa pieniin tai isoihin asioihin omalla työllään.”


☝️ Merkityksellisyyttä voi olla monessa muodossa, mutta tärkeintä on reflektoida, kyseenalaistaa ja selkeyttää itselleen tärkeitä elementtejä. Tärkeintä tässäkin on KONKRETIA, ja jos puhutaan esim. arvoista, voit kertoa ne mm. työnhakudokumenteissa tällä kaavalla:

  1. Mitkä arvot ovat sinulle tärkeitä?

  2. Miksi koet juuri nämä arvot tärkeiksi?

  3. Miten se näkyy työnteossa tai onnistumisissa?


Entä miten sitten keskustella työnantajan/rekrytoijan kanssa yrityksen arvoista esim. työhaastattelussa?


Milla ottaa mikin haltuun: “Voit haastaa rekrytoijaa tässä kohtaa. Voit muun muassa kysyä vastuullisuus- ja tasa-arvosuunnitelmista, jos ne yritykseltä löytyy. Tai kun kysyt arvoista, kysy myös miten se näkyy yrityksen arjessa. Pyydä esimerkkejä ja konkreettisuutta.”


Kuinka keskustella omista arvoista? Miten selvittää matchaako arvot työnantajan kanssa?


“Arvoja voi peilata omaan työkokemukseen tai saavutuksiin, ja tietty työarjen tekemiseen. Mieti, mistä saat onnistumisen tunteita, kuuntele itseäsi ja uskalla kokeilla – rohkeus kannattaa!” Kertoo Olivia.


Milla jatkaa: “Työhaastattelussa kannattaa kertoa niistä asioista, jotka tekevät sinulle työstä merkityksellisen. Työnhakudokumentteihin omat arvot voi lisätä joko omana osiona tai kirjoittaa niistä työhakemuksen yhteyteen. CV:ssä arvoista voi kertoa myös hyväntekeväisyys- tai vapaaehtoistyön esittelyssä, ja sen kautta kertoa niiden merkityksestä työympäristössä.”


Mikä tekee työpaikasta merkityksellisen?

”Reflektoi, reflektoi, reflektoi! Teet itse työstäsi merkityksellisen, joten kysy nämä kysymykset itseltäsi: 1) Mitkä asiat sun työssä saa sut syttymään?

2) Mitä asioita vaadit työarjessasi?

3) Mitkä asiat on ovat sulle plussaa ja mistä asioista et halua antaa periksi?


Näiden kysymysten selvittäminen tuo luoksesi merkityksellisiä työpaikkoja ja selkeyttää sekä helpottaa sun omaa työnhakuprosessia.”


"Pitää vähän tuntea itseään ja tehdä ajatustyötä – sitä kautta löydät merkityksellisyyttä", Olivia lisää loppuun.


Milla muistuttaa: "Työpaikan pitää olla match. Työnhaun tavoitteena ei ole voittaa työnhakuprosessia! Näiden ajatusten selvittäminen on sulle palvelus, jotta löydät oman paikkasi, jossa ei tarvitse tehdä arvokompromisseja."
139 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page