top of page
  • Writer's pictureMinjonit

Kutkuttaako muutos? Kysy nämä neljä kysymystä itseltäsi ennen alanvaihtoa!

Minjonin Senior Recruiter Vilma Suomi hyppäsi pörssiyhtiön juristin pestistä rekrytoijan saappaisiin jo yli vuosi sitten. Nyt Vilma kertoo, miten muutoksessa pääsee vauhtiin!


Toive muutoksesta kyti kymmenen vuotta juristina töitä eri positioissa paiskineen Vilman mielessä, kunnes pandemia pakotti hänet pysähtymään.


– Muutoksen ääni vahvistui koko ajan, kunnes se alkoi ihan huutaa, Vilma kuvailee.


Konkreettiseen muutokseen meni vuoden päivät. Pörssiyhtiön valtavat yritysjärjestelyt ovat vaihtuneet ihmisläheisempiin rekryihin. Juristin juuret kuitenkin ovat vahvat: Vilma rekrytoi Minjonilla enimmäkseen nimenomaan juristeja.Kysymys 1: Miksi haluat muutosta?

Jokin sytyttää aina muutoksen tarpeen. Jos pohdit muutosta, on varsin todennäköistä, että nykyisessä työssäsi on jotain, mikä vie liikaa voimia, eikä tunnu hyvältä, tai siitä puuttuu jotain, mitä toivoisit arkeesi lisää.


– Asianajotoimistosta in house -juristiksi siirtyessäni halusin maksimoida oppimisen, nähdä ja tutustua ihmisiin ja laajentaa perspektiiviä. Tietyn praktiikan syväosaamisen sijaan koin olevani generalisti, kuvailee Vilma.


– Koko urani ajan minussa eli ajatus siitä, että haluan tehdä töitä myös jostain muusta kuin juristin näkökulmasta. En vaihtaisi päivääkään juristina pois – nautin siitä ja opin paljon. Rekrytoijan paikka Minjonilla tarjosi juuri oikean perspektiivin muutoksen.


Ajatustyö vie aikaa, mutta Vilma lupaa, että ahaa-elämys on kyllä tulossa.


Kysymys 2: Mitä asioita haluat, että työarjessasi on läsnä? Mitä et?


Mieti muutosta omien toiveittesi ja tarpeittesi kautta. Liikkeelle voit lähteä vaikka niistä asioista, jotka nyt tökkivät.


Muista, että muutos ei aina ole jotakin suurempaa kohti.


– Minä aloin kaivata jotain pienempää! Projekteja, joissa näkee konkreettisesti oman tekemisen jäljen. Tiivistä työyhteisöä, jossa jokaisella on vaikutusvaltaa. Tietynlaista ihmisläheisyyttä, Vilma jakaa pohdintojaan.


Kysymys 3: Minkälaiset konkreettiset asiat innostavat työssäsi?


Uuden suunnan löytäminen voi olla vaikeaa vain työpaikkailmoituksia ja tehtävänimikkeitä selaamalla. Unohda siis tittelit ja mieti sisältöä! Mistä sytyt? Mikä taas lannistaa?


– Aiemmassa työssäni huomasin nauttivani rekrytointien tekemisestä, kun taas moni kollega piti niitä hyvinkin raskaina, Vilma vinkkaa.


Yleensä meitä innostavat asiat, joissa olemme luontaisesti hyviä. Lue siis myös postauksemme oman osaamisen sanoittamisesta!


Kysymys 4: Mitkä ovat käytännön realiteettisi muutoksen tekemisessä?


Kun olet hahmottanut, mitä työarjeltasi haluat, on otettava realiteetit esiin. Mitä sinun tulee tehdä arjessasi, jotta muutos työssä on mahdollinen? Mihin olet valmis?


– Minä en halunnut täyskäännöstä, vaan uuden suunnan, jossa voisin hyödyntää juristitaustaani ja kaikkea oppimaani uudella tavalla, hymyilee Vilma.


Kaikki muutokset eivät tarvitse paluuta koulunpenkille, vaan vähemmälläkin pääsee. Nöyryyttä muutos kuitenkin vaatii – uutta opittavaa on ja motivaation pitää olla kunnossa.


+1 Tee päätös, vaikka pelottaa!


Näiden kehityskeskustelujen jälkeen olet valmis tekemään päätöksen. Ja se onkin se vaikein paikka!


– Olin vakuuttunut, että uusi suunta on oikea, ja että Minjon ja minä olemme match. Mutta päätöksenteon hetkellä – silloin olin kyllä laukalla, Vilma nauraa.


_________________________________________________________________________________


Etsitkö säkin uutta suuntaa? Aloita kurkkaamalla Minjonin avoimet työpaikat ja liity mukaan talenttiyhteisöömme! Klikkaa myös rohkeasti connect rekrytoijiemme kanssa LinkedInissä!

499 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page