top of page
  • Writer's pictureMinjonit

Juristin rekrytointi - pinnalla juuri nyt

Päivitetty: 12. syysk. 2023Minjonin juristirekrytoijat Vilma Suomi ja Milla Numminen pitivät loppuvuodesta 2022 webinaarin juristin rekrytoinnista ja siitä mitkä aiheet puhututtavat juristikandidaattien keskuudessa juuri nyt - missasitko tämän?

Ei hätää! – aiheet ovat edelleen ajankohtaisia kuin aamun lehti ja Minjonin reportteri laittoi kynän sauhuamaan ja tiivistelmän tulille.


Mitkä 5 aihetta nousevat usein esille, kun juristikandidaattien kanssa keskustellaan työpaikan vaihdosta?1. Juristit toivovat joustoa

Joustava hybridijärjestely on vahva preferenssi ja perustelematon ”jäykkyys” saatetaan tulkita jopa epäluottamuslauseena. Tämä johtuu siitä, että juristit tyypillisesti suhtautuvat työntekoon kunnianhimoisella otteella ja heille on tärkeätä hoitaa tonttinsa hyvin lokaatiosta riippumatta – he kokevat siis olevansa luottamuksen arvoisia. Myös työn ja vapaa-ajan tasapaino halutaan ymmärtää konkretian tasolla – juristit ymmärtävät kyllä, että työ voi ajoittain olla hektistä, mutta realiteeteista on hyvä käydä avoin keskustelu.


2. Työnantajan tilanteeseen halutaan syventyä

Juristeilla on monesti halu ennakoida ja tarve ymmärtää, missä asemassa rekrytoiva yhtiö on markkinoilla: tavoitteleeko se kovaa kasvua vai kamppaileeko se esimerkiksi laskusuhdanteessa olevan toimialan haasteiden parissa. Erilaiset tilanteet voivat tarjota juristille poikkeuksellisen kiinnostavan työarjen – muista siis avata tätä rehellisesti. Myös yhtiön kohtaama juridinen ongelma voi tarjota juristille äärimmäisen kiinnostavia ammatillisia haasteita, ja sitä kautta toimia jopa vetovoimatekijänä!


3. Ammatillinen kasvu innostaa

Jo rekrytointivaiheessa juristi haluaa usein kuulla siitä, miltä urapolku voi näyttää, ja jos roolissa suoriutuu hyvin, mikä voisi olla seuraava askel. Tarjoaako työyhteisö tukea ammatilliseen kasvuun esimerkiksi koulutusten tai secondmentien muodossa? Miltä kasvutarina yrityksen sisällä voi näyttää? Vinkki: tuo esiin konkreettinen uratarina talon sisältä!


4. Kulttuuri ja ihmiset keskiössä

Juristin työhön liittyy lähtökohtaisesti aina tiimityötä ja keskeiset yhteistyökumppanit kiinnostavat. Rekrytointivaiheessa arvostetaan mahdollisuutta tavata tulevia tiimin jäseniä ja kulttuuria halutaan ymmärtää konkretian tasolla: miltä yhtiön kulttuuri näyttää tiimin työarjessa ja miltä työarki tuntuu?


5. Kompensaatio kiinnostaa

Moni juristi tiedostaa olevansa haluttu osaaja, ja hakijan markkinat vallitsevat monen liikejuridiikan erityisosaamisalueen keskuudessa. Palkka on yksi tapa kilpailla halutuista osaajista, joten kokonaiskompensaatiosta ja sen kehityksestä kannattaa keskustella jo aikaisessa vaiheessa prosessia.


Vilma ja Milla loistavat juristirekrtoinneissa kuin Time Squaren mainosvalot, joten nämä tärpit kannattaa ottaa talteen tämän vuoden rekrytointeja varten!


Apua juristin rekrytoinnissa? Me autamme mielellämme!41 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page