top of page
  • Writer's pictureMinjonit

Intohimoa etsimässä – onko työn merkityksellisyydellä väliä?


Työn merkityksellisyys on viime aikoina herättänyt paljon keskustelua muun muassa LinkedInissä. Osa ei koe, että työn tarvitsee olla merkityksellistä vaan heidän mielestään merkityksellisyyttä voi keskittyä kokemaan vapaa-ajalla. Mutta onko väärin toivoa tuntevansa merkityksellisyyttä, kun työn tekemiseen kuluu elämästä kuitenkin kolmasosa eli saman verran kuin nukkumiseen?


Useat viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, kuinka paljon hyötyä innostuksen ja motivaation tunteista työssä on. Ne auttavat pääsemään kiinni työn imuun, jota kokiessaan ihmiset pysyvät terveempinä ja he palautuvat pettymyksistä nopeammin. Luovuus saadaan työpaikoilla paremmin käyttöön, innovatiivisuus kohoaa ja innostuneet työntekijät saavat enemmän aikaiseksi.

Kun tätä pohtii, herää uusi kysymys: kuka oikeasti ei haluaisi, että oma ja muiden työ on merkityksellistä? Entä oletko miettinyt, millaisia paineita työn merkityksettömyys asettaa vapaa-ajalle? Onko vapaa-aikasi viikonloppuisin ja arkisin kello viiden ja yhdentoista välillä riittävän innostavaa, jotta et tarvitse merkityksellisyyden kokemusta töissä?


Onko ty