top of page
Minjon logo ei taustaa.png

JURISTIN 
REKRYTOINTI

Minjon auttaa sinua rekrytoimaan tiimiisi sopivan juristin.

Meillä on kokemusta

  • Lakiasiainjohtajien ja osakkaiden rekrytoinnista ja suorahausta

  • Senior-, mid- ja junior- tason juristien rekrytoinnista ja suorahausta

  • Paralegal -osaajien ja assistenttien rekrytoinnista ja suorahausta

  • Compliance -osaajien rekrytoinnista ja suorahausta

NELJÄ VINKKIÄ
JURISTIN SUORAHAKUUN

Juristin paikka täytettävänä – ilmoitus nettiin, sormet ristiin ja tähtiluokan hakemuksia odottelemaan? Ei aivan. Ansioituneilla juristeilla on usein työmaailmassa varsin mukavat oltavat, eivätkä he välttämättä syynää työpaikkailmoituksia laisinkaan. Toisinaan paras strategia onkin se, että rekrytoija etsii sopivimmat ehdokkaat itse. Mutta kuinka suorahaussa kannattaisi oikeastaan toimia, jotta tuloksena olisi loistonimi sopimuksessa? Minjonin rekrytoija Vilma Suomi tietää. Suorahaku on tullut hänelle tutuksi niin rekrytoijan kuin kandidaatinkin ominaisuudessa, eli Vilmalla monta vinkkiä jaettavana. Tässä niistä neljä parhainta.


1. Taustatyö kunniaan. Suorahaussa onnistuu, kun varaa tarpeeksi aikaa hyvään pohjatyöhön, perehtyy haettavaan profiiliin pintaa syvemmältä ja pyrkii luomaan kandidaatille lisäarvoa. Juristit arvostavat asiantuntijuutta – osoita siis, että olet todellinen rekrytoinnin ammattilainen.

2. Sanoita vetovoimatekijät. Työpaikan vaihtaminen voi olla juristille iso askel; pidä siis huolta, että osaat kertoa organisaatiosi vetovoimatekijöistä. Miksi ihmiset viihtyvät teidän firmassanne? Mitä uniikkia voitte tarjota työntekijälle?

3. Materiaalit viimeisen päälle. Anna roolista mahdollisimman kattava kuva myös kirjallisessa muodossa. Varmista, että materiaaleissa esitellään konkreettisesti niin tehtävänkuva, työn edellytykset kuin työyhteisökin. Nosta myös vetovoimatekijät esille!

4. Panosta yhteydenottoon. Urapäätökset ovat aina suuria valintoja, ja hyvin tehdyn yhteydenoton pohjalta kandidaatin on helpompi arvioida, voisiko paikka olla hänelle sopiva. Harkitse ehdokaskohtaisesti, olisiko yhteydenotto luontevinta hoitaa kirjallisesti vai esimerkiksi soittamalla.

 

Ei liian vaikeaa, eihän – vai kuulostaako sittenkin hieman haasteelliselta? Suorahaku ei tosiaan hoidu aivan sormia napsauttamalla, sillä reitti onnistuneeseen lopputulokseen kulkee perehtymisen ja vaivannäön kautta. Kaikeksi onneksi kyseessä on kuitenkin asia, jota ei välttämättä tarvitse hoitaa itsekseen! Minjon on nimittäin erikoistunut juristien suorahakuun, ja meiltä löytyy apuvoimia kokonaisen tiimin verran.

Anchor 1
ME AUTAMME SINUA JURISTIN REKRYTOINNISSA - OTA YHTEYTTÄ!

Kiitos viestistasi - palaamme pian!

Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202021-2-23%20kello%209.20_edited.jpg

Wilma Laukkanen
Talent Director @Fondia Oyj

”Olemme erityisen iloisia

siitä hakijakokemuksesta, jonka Minjon onnistuu luomaan. Se täydentää loistavasti meidän omaa vahvaan vuorovaikutukseen,

jaettuihin arvoihin ja

avoimuuteen pohjautuvaa

rekrytointitapaamme.”

Anssi Suominen_auto_x2.jpg

Anssi Suominen,
Head Of Corporate Legal @Visma

“The diversity of the candidates in terms of experience and other skills brought clarity to the ideal scope of the position.”

Salla Maaret Lamberg Kuva.jpg

Salla-Maaret Lamberg,
Counsel @ Asianajotoimisto
Mäkitalo

Yhteistyö Minjonin kanssa oli

sujuvaa alusta loppuun ja saavutimme rekrytointiprosesseissa sen, mitä toivoimmekin: Hyviä, Mäkitalolle sopivia kandidaatte ja omannäköistä näkyvyyttä rekrytointikampanjan ympärille. Minjonilaisilla oli paljon ideoita, jotka jalostuivat yhteistyössä omien ihmistemme kanssa hyväksi toteutukseksi.

bottom of page