top of page
Minjon x 2.png
Minjon logo ei taustaa.png

JURISTIN 
REKRYTOINTI

Työtehtävistään ja työympäristöstään motivoituva juridisen alan osaaja on tutkitusti tuottavampi ja sitoutuneempi työssään.

Tarvitsetteko apua juristin rekrytoinnissa?

VÄLTÄ NÄMÄ 5 MOKAA HAKIJAKESKUSTELUSSA
JURISTIN KANSSA

Hakijakeskustelu on aina näytön paikka – eikä ainoastaan hakijan, vaan myös rekrytoijan osalta. Jos tilanteen hoitaa kehnosti, kuva kandidaatin sopivuudesta saattaa jäädä pinnalliseksi, mikä on melkoinen harmi kummankin kannalta. Lisäksi on syytä tiedostaa, että keskustelu vaikuttaa olennaisesti hakijan aatoksiin potentiaalisesta työpaikasta. Kovan luokan osaajilla on usein varaa valita, eli rekrytoijan täytyy todella tuumia, kuinka hakijakeskustelusta saadaan mahdollisimman toimiva.

 

Kuten tiedämme, kukaan ei kuitenkaan ole seppä syntyessään ja keskusteluissa mennään toisinaan hieman metsään. Eikä siinä mitään, kunhan mokista ottaa opikseen! Kysäisimme Minjonin perustaja Satu Lappalaiselta, millaisiin sudenkuoppiin juristeja rekrytoidessa saattaa helposti humpsahtaa – ja kuinka kyseisistä montuista kivutaan tukevan maaperän puolelle.

❌: Tutustut juristiin vain oma agenda mielessä. 
✅: Tutustu juristiin aina ensisijaisesti ihmisenä – kyse on hänen elämästään ja työarjestaan. 

 

❌: Keskustelette ainoastaan avoimesta tehtävästä.
✅: Keskustele juristin kanssa laaja-alaisesti. Millaisia hänen uratavoitteensa ovat? Mitä asioita hän pitää kriittisen tärkeinä työnteossa? Mitä uudessa työpaikassa täytyy olla, jotta hän nauttisi arjestaan? Voitko olla hänelle avuksi?

 

❌: Yrität myydä työpaikkaa liikaa.
✅: Älä hämää! Kyse ei ole juristin suostuttelusta vaan molemminpuolisen mahdollisuuden kartoittamisesta.

 

❌: Puhut kompensaatiosta liian myöhään.
✅: Puhu kompensaatiosta mahdollisimman ajoissa – selvitä heti alkumetreillä, oletteko samassa sarjassa palkan suhteen.

 

❌: Unohdat kertoa prosessin seuraavista askelista tai jätät palaamatta asiaan.
✅: Luo selkeyttä. Juristit arvostavat kattavaa ja selkeästi esitettyä tietoa sekä hyvin mietittyä prosessia. Jos et jatka kyseisen hakijan kanssa eteenpäin, kerro siitä läpinäkyvästi. 

 


Satu vakuuttaa, että näillä eväillä hakijakeskustelu juristin kanssa hoituu hymyssä suin. Ja kun neuvojen antaja on entinen asianajaja, joka vastaa nykyisin juristien rekrytoinneista, ohjeista kannattaa todella ottaa onkeensa!

 

Hoituuko homma näillä vinkeillä, vai kaivattaisiinko teillä kenties enemmänkin apua rekrytointiin? Jos auttajalle olisi tilausta, Minjonilta löytyy energinen tiimi rekrytoijia, joilla on itselläänkin juristitausta.

Anchor 1
ME AUTAMME SINUA JURISTIN REKRYTOINNISSA - OTA YHTEYTTÄ!

Kiitos viestistasi - palaamme pian!

Na%CC%88ytto%CC%88kuva%202021-2-23%20kello%209.20_edited.jpg

Wilma Laukkanen
Talent Director @Fondia Oyj

”Olemme erityisen iloisia

siitä hakijakokemuksesta, jonka Minjon onnistuu luomaan. Se täydentää loistavasti meidän omaa vahvaan vuorovaikutukseen,

jaettuihin arvoihin ja

avoimuuteen pohjautuvaa

rekrytointitapaamme.”

Anssi Suominen_auto_x2.jpg

Anssi Suominen,
Head Of Corporate Legal @Visma

“The diversity of the candidates in terms of experience and other skills brought clarity to the ideal scope of the position.”

Salla Maaret Lamberg Kuva.jpg

Salla-Maaret Lamberg,
Counsel @ Asianajotoimisto
Mäkitalo

Yhteistyö Minjonin kanssa oli

sujuvaa alusta loppuun ja saavutimme rekrytointiprosesseissa sen, mitä toivoimmekin: Hyviä, Mäkitalolle sopivia kandidaatte ja omannäköistä näkyvyyttä rekrytointikampanjan ympärille. Minjonilaisilla oli paljon ideoita, jotka jalostuivat yhteistyössä omien ihmistemme kanssa hyväksi toteutukseksi.

MINJON%C2%A0KEYS%C2%A0AVAIMET_edited.jpg

MINJON

Minjon on erikoistunut juristien rekrytointiin ja suorahakuun. Kandidaattien sopivuuden arvioinnissa keskitymme kompetenssin lisäksi motivaation kartoitukseen. Uskomme, että motivoitunut ja arjestaan nauttiva juristi pääsee parhaimpiin suorituksiin. 

Minjon hyödyntää juristien rekrytoinnissa laajasti erilaisia verkostoja ja sosiaalisen median kanavia sopivien kandidaattien tavoittamiseksi. Juristirekrytoinneista Minjonilla on vastuussa perustajat Camilla Kylander (OTM, KTK) ja Satu Lappalainen (OTM) sekä Milla Numminen (OTM) ja Vilma Suomi (OTM).  Minjon on ainut rekrytointialan yritys Suomessa, joka kartoittaa työnhakijoiden motivaatiota systemaattisesti ja vertailukelpoisesti. Kaikki Minjonin rekrytoijat ovat sertifioituja motivaatiovalmentajia ja hyödynnämme rekrytoinneissa vain tieteellisesti validoituja motivaatiotestejä.

JanicaLönn_minjon_13_10_2021_1015_edited.jpg
bottom of page